Villa Sundahl – här och nu, 13 maj

maj 13, 2022

Våren har varit för lång och för kall enligt många. Basta! Det där med lång och kall är såklart en definitionsfråga. I min värld har den visserligen också varit vart såväl lång som kall. Dock varken för lång eller för kall – utan precis lagom.

Tar till mig, bejakar och till och med njuter av utdragenhet, läs: iskalla nätter och solvarma dagar. Gör liknelsen med nyårsafton och tolvslagets bombastiska fyrverkeri. Underbart, visst! Men blott en kortvarig eruption – sedan är det över … 

En ännu bättre liknelse är att våren 2022 känns som ett stillsamt sjudande långkok till skillnad från ett stormkokande pastavatten. Nu hinner jag med lövsprickningens alla faser – från musöra till elefantöra. Eftersom vår tomt vetter mot en skogsbacke, berikad med en mängd ekar, säger jag bara en sak, eller förresten, tre – vitsippor, vitsippor och återigen, vitsippor …

Få garageuppfarten väntar ett flertal pallar med ett närmast oräkneligt antal säckar planteringsjord och gödsel från Hasselfors. Medelst skottkärra ska allt forslas ut och fördelas på våra ägor – allt enligt årlig tradition. 

På terrasseringarna nedanför trädgårdsmuren, i sydlig riktning, väntar ett lika stort antal bigbag’s fyllda med fyllnadsmaterial. Ingår i ett större projekt med en trappa i natursten som ligger i pipeline. Fortsättning följer!