Huset vi älskar, Villa Sundahl, har fått ett kök att älska!

jun 22, 2023

“Det här inlägget är ett betalt annonssamarbete med Marbodal”. Ett vitt och relativt tidlöst kök fanns på plats när vi flyttade in i Villa Sundahl för nio år sedan. Fullt funktionsdugligt vilket gjorde att vi, trots att vi inte skulle ha valt det själva, behöll det. Kasta ut ett fungerande kök? Det var helt enkelt en icke-fråga! Nu i nådens år, 2023, kom vi dock till en punkt när köket inte längre höll ihop. Bokstavligen. Vi fick genom ett samarbete med Marbodal möjlighet att realisera ett kök precis efter våra önskemål i fråga om såväl estetik som funktion – utan några som helst kompromisser. Utöver sagda incitament dessutom ett kök som passar perfekt in i vårt K-märkta hus från 1955. Precis som med stor arkitektur – som alltid är före sin tid – känner jag med vårt nya kök. Här nu och för framtiden! En trygg känsla att kunna luta sig mot i kraft av att jag, efter snart sagt oräkneliga boenden under våra snart 31 år tillsammans, med bestämdhet kan och vågar hävda: “härifrån får dom bära ut mig …”😉Sömlösa övergångar mellan material. I vårt fall rostfritt stål, kvartsit och betongkakel.Ungefär samma innehåll som förra bilden dock med full känsla av den luftighet som “materialiserades” genom att helt välja bort överskåp. Att det sedan bara är en vanesak att få det att fungera i vardagen är något att arbeta med och hursomhelst – en smäll jag gärna tar.

Något som bara kunde anas på förra bilden – vedspisen! En dröm som gått i uppfyllelse.Det som jag benämner som “teknikväggen” har blivit en otippad favorit.

Vi valde att göra fönsterbänkarna i kvartsit, samma material som arbetsbänk och stänkskydd, bara för att få känslan av att här ligger ett jättelikt kvadratiskt och långsmalt stenblock. Finlir? Visst – men det är detaljernas finlir som är skapar helheten.

Kan inte avhålla mig från att dela med mig av det kök som var vår verklighet innan förvandlingen.  Håll till godo med en 360 graders rundtur!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Slutet gott allting gott!

Huset vi älskar, Villa Sundahl, har fått ett kök att älska!

/Svante